Reply – Re: Introducere in EJB
Your Name
Subject
Message
or Cancel
In Reply To
Re: Introducere in EJB
— by colaru colaru
Din cate inteleg te inserereseaza configurari de JBoss? Sau sa faci dezvoltare de aplicatii folosind EJB? Inca o clarificare: ce versiune de EJB folosesti si te intereseaza (2.x sau 3)?

In general exemple de surse sunt in carti despre acest subiect. Pentru configurarea JBoss cea mai buna carte este "JBoss in action". Aici gasesti sursele pentru exemplele din carte si sample chapters: http://www.manning.com/jamae

O alta carte buna de EJB 3 o gasesti tot in Manning: http://www.manning.com/panda

Daca vrei si cartile ti le pot da!

Referitor la ultim aparte a intrebarii: poti face o aplicatie simpla desktop dar asta implica sa folosesti o librarie gen Swing (AWT, ) pentru partea de client. Pe langa asta trebuie sa-ti faci Session EJB-urile in partea de server pe care sa le chemi de pe client. In EJB 3 pentru persistenta nu se mai folosesc vechile EJB-uri din 2.x ci un JPA API - care in cazul JBoss este peste Hibernate.

O sa incerc sa-ti caut un model de aplicatie daca imi dai mai multe detalii.